Flere og flere fremstiller en hjemmeside af den ene eller anden grund. For nogen handler det om at ville tjene penge på denne måde – det er tilfældet for langt de fleste på en eller anden måde. Der er flere måder, hvorpå du kan gøre dette – den eneste måde hvorpå du kan få succes med det, er dog ved at hjælpe Google med at forstå din hjemmeside. Læs med her og blik klogere på, hvordan du opnår netop dette.

Hvad er XML sitemap?

Inden vi går i dybden med, hvordan du skal bære dig ad, hvis du gerne vil indsende din XML-sitemap til Google Search Console, så kan vi starte ud med at snakke om, hvad det er.

Et XML-sitemap bruges til at sikre, at en søgemaskine – i det her tilfælde Google – vil kunne finde alle dine sider. Det er dog ingen garanti for at Google får indekseret – altså gemt og systematiseret – dine sider, da der er en lang række årsager til, at dette ikke ville ske.

En af de ting, som du har mulighed for at gøre, hvis du gerne vil have så stor succes med dit XML-sitemap, er at gøre din hjemmeside så let forståelig for søgemaskinen som overhovedet muligt – det er hele pointen med at lave et sitemap. Det er dog svært at vide helt præcis hvad der spiller ind her, og derfor er det en god ide at benytte dig af Sitemaps – særligt hvis du har en større hjemmeside, da det vil gøre det endnu svære for søgemaskinen at få et overblik over stedet.

Step by Step guide til hvordan du indsender XML sitemap til Google Search Console

  1. Først og fremmest skal du have oprettet Google Search Console. Det er nemt og hurtigt, så det vil ikke volde dig nogen problemer.
  2. Herefter skal du logge ind og klikke på ”sitemaps”, der ligger under menupunktet indeks. Du finder menuen ude til venstre på skærmen.
  3. Herefter vil du blive mødt af en dialogboks, der beder dig om at indtaste URL til dit sitemap. Det er også muligt, at du allerede har udfyldt denne, og i så fald vil du blot kunne se, at den står der.
  4. Herefter kan du gentage denne proces igen og igen afhængig af, hvor mange sitemaps du har.

4.7

itroom webdesign trustpilot