1. Forside
  2. /
  3. Blog
  4. /
  5. Derfor skal du bruge et sitemap

Derfor skal du bruge et sitemap

af | 18. aug 2022 | Blog | 0 Kommentarer

Opdateret 8. juni 2023

Når du har fået lavet din nye hjemmeside færdig, er det næste mål for de fleste, at få din vist på Google, så du kan begynde at få kunder ind på din hjemmeside.

Et sitemap er et “kort” over din hjemmeside – hvilke sider der findes på din hjemmeside. Søgemaskinerne – herunder Google – bruger dit sitemap til at gennemgå din hjemmeside. Google bruger det til at hurtigt at navigerer rundt på din hjemmeside, så de forstår bedst muligt hvad din hjemmeside tilbyder. Det er altså noget de bruger for hurtigt at kunne forstå, og herefter vise din hjemmeside.

Hvad er XML sitemap?

Et XML-sitemap bruges til at sikre, at en søgemaskine – i det her tilfælde Google – vil kunne finde alle dine sider.

Det er dog ingen garanti for at Google får indekseret din hjemmeside, da der er en lang række årsager til, at dette ikke ville ske. Her vil man ofte også skulle arbejde med SEO.

Et XML sitemap er en oversigt over dine side, på din hjemmeside – du kan se vores XML sitemap her, som et eksempel.

Step by Step guide til hvordan du indsender XML sitemap til Google Search Console

  1. Først og fremmest skal du have oprettet Google Search Console. Det er nemt og hurtigt, så det vil ikke volde dig nogen problemer.
  2. Herefter skal du logge ind og klikke på ”sitemaps”, der ligger under menupunktet indeks. Du finder menuen ude til venstre på skærmen.
  3. Herefter vil du blive mødt af en dialogboks, der beder dig om at indtaste URL til dit sitemap. Det er også muligt, at du allerede har udfyldt denne, og i så fald vil du blot kunne se, at den står der.
  4. Herefter kan du gentage denne proces igen og igen afhængig af, hvor mange sitemaps du har.