1. Forside
  2. /
  3. Viden
  4. /
  5. Gør din hjemmeside hurtigere

Gør din hjemmeside hurtigere

af | 2. jun 2021 | Viden

Sidst opdateret d. 12. marts 2024

Du har en lækker hjemmeside, styr på dit produkt og masser af lækre billeder til at hive kunderne i land. Alligevel oplever du måske, at dine tal er lavere end forventet. En årsag kan være, at din hjemmeside simpelthen er for langsom. Bliv klogere på, hvorfor hastighedsoptimering er så vigtig for din virksomheds synlighed på nettet og få vores tips til, hvordan du får en hurtig hjemmeside.

hastighedsoptimering

3 grunde til, at en hurtig hjemmeside øger dit salg:

  • Dine kunder har fart over feltet, og du har et splitsekund til at fange deres opmærksomhed. Med en langsom hjemmeside klikker kunden hurtigt videre til konkurrenten.
  • Din hjemmesides responstid er afgørende for dens placering i søgemaskinerne. En hurtig hjemmeside kan altså hjælpe med at øge din synlighed.
  • Den gode brugeroplevelse gør kunden mere tilbøjelig til at handle ved dig – du får kort sagt flere konverteringer for præcis samme indhold.

Test din hjemmesides hastighed

Du kan teste din hjemmesides hastighed med et værktøj som Google PageSpeed Insights. Tast din URL ind i boksen, og kort efter har du en analyse, der viser, hvordan din side performer samt en liste over anbefalinger til, hvordan du kan hastighedsoptimere din hjemmeside. Eftersom Googles søgemaskine er den mest brugte, er der god grund til at tage deres anbefalinger seriøst og dermed rangere højere i søgninger.

Komprimer og beskær dine billeder

Billeder er afgørende for at fange dine kunders opmærksomhed. Men for store billeder gør det tungt at loade din hjemmeside, især på en smartphone. Sørg derfor for at beskære eller komprimere dine billeder i et billedbehandlingsprogram, så de kun har den størrelse, der er behov for. Der findes også forskellige plugins til WordPress, som optimerer dine billeder automatisk og gør processen nem og enkel.
Ifølge HTTP Archive udgør billeder helt op til 30% af en gennemsnitlig hjemmesides vægt! Derfor er billeder et af de første steder, du bør kigge, når vi taler hastighedsoptimering.

Installer et cache plugin

Hver gang en kunde klikker på din hjemmeside, bladrer serveren igennem en enorm mængde information. Et cache plugin husker hvilket indhold, den tidligere har vist og reducerer derved mængden af arbejde ved hver sidevisning. Resultatet heraf er en betydeligt hurtigere hjemmeside og en bedre brugeroplevelse for dine kunder.

Få hjælp til en hurtig hjemmeside

Har du brug for hjælp til en hastighedsoptimering af din hjemmeside, så tag fat i os, og lad os kigge på det sammen. Hos ITRoom er vi WordPress nørder og ved, hvad der skal til for at få din online tilstedeværelse til at spille. Så hvis du har brug for hjælp til WordPress, må du meget gerne kontakte os.