Husker du at opdatere din WordPress hjemmeside?

At opdatere din hjemmeside er lige så vigtig som at oprette den i første omgang. WordPress er det mest udbredte, populære og anvendte CMS-system, som anvendes af virksomheder indenfor en lang række brancher.

Som virksomheds- og hjemmesideejer skal du være opmærksom på, at der løbende lanceres nye opdateringer til din hjemmeside.

 

Opdatering er lig med forbedring af funktion og optimering af sikkerhed

Det er både ud fra et sikkerheds- og driftsperspektiv, at du skal holde øje med, om der er nye opdateringer tilgængelige. Opdatering af hjemmeside har betydning for, at dit website fungerer optimalt, så dine besøgende får en god og tilfredsstillende kundeoplevelse. Derudover er det vigtigt at gennemføre opdateringer, så sikkerheden omkring hjemmesiden altid er høj.

Som følge af den store udbredelse af WordPress, er det intentionen konstant at forbedre det populære Content Management System. Der fortages hele tiden forbedringer i systemet, der kan lukke de sikkerhedsbrister, som kan findes hos de forrige versioner af systemet.

 

Få styr på de forskellige typer af opdateringer

Du kan støde på 2 forskellige typer af opdateringer, når du har en hjemmeside i WordPress:

  • Sikkerhedsopdatering
  • Automatisk opdatering

Du kan forvente, der din hjemmeside 3-4 gange om året skal opdateres manuelt. Det vil sige, at du i gennemsnit hvert kvartal skal forholde dig til sikkerheden og funktionen af dit website. Det kan være en god idé i denne forbindelse at bruge en liste over de eksisterende og tilgængelige versioner af systemet.

Når først de manuelle opdateringer er håndteret korrekt, vil din hjemmeside automatisk blive sikkerhedsopdateret.

 

Hvordan skal jeg opdatere min hjemmeside?

Det anbefales, at du opdaterer din hjemmeside, så snart der er lanceret en ny version af WordPress eller plugin. I dit kontrolpanel på hjemmesiden kan du se, om der er opdateringer, du er gået glip af. Hver vil der stå et tal markeret med rødt, hvis der er aktivitet, som du skal reagere på.

Det er afgørende for opretholdelsen af indholdet på din hjemmeside, at du starter med at tage en backup, før du opdaterer.

Skulle opdateringen gå galt, vil det være svært at gendanne databasen og indholdet.

Den sikre og korrekte opdatering af WordPress foregår på følgende måde:

  1. Tag backup af filer (f.eks. ved brug af Updraft Plus der er et plugin)
  2. Tag backup af indhold
  3. Deaktiver plugins
  4. Opdatering plugins
  5. Opdater designskabelonen
  6. Opdater WordPress
  7. Vær sikker på at plugins matcher den nye version af systemet
  8. Aktiver plugins igen

Er du usikker på selv at stå for opgaven, og vil du spare tid i dit firma, kan du vælge at lade et reklame- og webbureau stå for opgaven. Du kan få hjælp til WordPress her.

 

 

Top 5 SEO-værktøjer, du skal bruge i 2023

Vi har samlet en liste med 5 af de bedste SEO værktøjer vi bruger, og som vi anbefaler andre at bruge – se vores top 5 her

3 myter omkring Yoast SEO

SEO-tekster er en super god måde at skabe mere...

7 små Linkbuilding tips med STOR betydning

7 små Linkbuilding tips med STOR betydning Når...

Hvad er en god tekstforfatter?

Hvad er en god tekstforfatter? En god...

4.7

itroom webdesign trustpilot