Hvad koster en ny hjemmeside?

Du har sikkert stillet dig selv det spørgsmål, eller set lignende spørgsmål blive stillet i alt fra facebookgrupper til diverse fora. Sandsynligvis også uden du har fået et konkret svar på dit spørgsmål.

 

7

Prisen på en hjemmeside afhænger af dine krav

Det kan være mere end bare svært at komme med et standardsvar på det spørgsmål, for du oplever sjældent, at to hjemmesider er ens. Der er som regel tale om et individualiseret produkt og ikke blot en standardvare, der tages ned fra hylden og installeres.

I dette blogindlæg vil vi forsøge at give dig et mere konkret svar på, hvad en hjemmeside rent faktisk koster. For at give dig de svar som du ofte ender med at lede forgæves efter, vil vi gennemgå flere aspekter, der spiller ind på din pris.

itroom-hvad koster en hjemmeside

Få styr på dine krav

Ved du, hvad du vil have på din hjemmeside, hvordan den skal se ud, samt hvad den skal kunne?
Hvis du kan svare ja til det, så er du nået et godt stykke vej i forhold til at finde en mere konkret pris.

Når det er sagt, så melder næste spørgsmål sig på banen. Nemlig, hvor meget af indholdet kan og vil du selv levere til siden? Kan du selv levere tekster og billeder til hjemmesiden, eller skal en udvikler eventuelt også stå for den del?

 

Det skal du huske at have med

Når du skal have lavet en professionel hjemmeside, er der et par ting, som du ikke må glemme at tage i betragtning.
En stor del af trafikken på hjemmesider kommer i dag via Google, så det er et ufravigeligt krav, at man tager Googles algoritmer i betragtning, når man laver en hjemmeside.

Din hjemmeside skal nemlig ikke blot se smart ud på computeren, det er yderst vigtigt, at den også er optimeret til at være mobilvenlig, da Google kører ”mobile first” og reelt straffer ikke-mobilvenlige hjemmesider i forhold til deres placering i søgeresultaterne.

Hvad koster en lille hjemmeside?

Skal du have en forholdsvis simpel eller lille og billig hjemmeside, så skal du regne med en startpris omkring de 6.000,-  Hvorfor så det?
Fordi der hurtigt går en dags arbejdstid eller to på at planlægge designet, sætte det op, teste det og rette det til, så du får et produkt, som du er tilfreds med.

Og det er vel at mærke, hvis du selv leverer indholdet til siden, så der ikke skal lægges arbejdstimer fra udvikleren til at udarbejde indholdet til din hjemmeside.

Tager du udgangspunkt i en lille hjemmeside, kan du nemmere vurdere, hvad forskellige ændringer til kravene af din hjemmeside vil betyde for prisen. Lad derfor de 6.000,- være dit udgangspunkt og base, når du tænker pris.

Når du gør det, kan du lettere se, hvad de forskellige ekstra ønsker vil koste dig, så du på den måde kan vurdere, om de ønskede ekstra tiltag er prisen værd for dig i din nuværende situation.

Er du ude i en mere kompliceret hjemmeside med webshop og diverse interaktion funktioner som bruger/kundelogin, booking system osv. Så skal du regne med en samlet pris på mellem 10.000,- og 50.000,-

Prøv vores prisberegner og få din hjemmeside pris sendt på mail.

 

Webhotel og domæne

Webhotel: Før din hjemmeside kan komme online, skal du bruge et webhotel, hvorpå dine hjemmeside filer skal ligge. Der findes mange webhotel udbydere, men vi hjælper dig gerne med at finde det rette til dine behov. Et webhotel kan koste alt fra 20 kr. til 200 kr. pr. måned.

Domæne:  Vi vil som regel bede dig have sørget for køb af domænenavn, men vi kan naturligvis også hjælpe dig med oprettelsen af domænet. Et domænenavn koster typisk 199 kr. i oprettelse plus et årligt gebyr.

 

  • .DK: 50 kr / år
  • .COM: 99 kr / år
  • .ORG: 99 kr / år
  • .NU: 450 kr / år
  • .BIZ: 99 kr / år
  • .NET: 99 kr / år
  • .EU:  99 kr / år
itroom-prisen på en hjemmeside

4.7

itroom webdesign trustpilot