1. Forside
  2. /
  3. SEO guide
  4. /
  5. Hvorfor er lokal SEO vigtigt for din virksomhed?

Hvorfor er lokal SEO vigtigt for din virksomhed?

af | 21. feb 2023 | SEO guide

Opdateret 8. juni 2023

Lokal SEO er en af de mest effektive måder at opnå højere placeringer på søgeresultater.

Det hjælper med at øge synligheden af din virksomhed i søgeresultaterne, når folk søger efter dine produkter eller tjenester i lokalområdet.

Det vil helt sikkert resultere i øget trafik, leads og salg til din virksomhed.

Hvad er lokal SEO?

Helt kort, så er lokal SEO det samme som SEO, bare hvor man primært optimere hjemmesiden til at blive fundet lokalt. Der er nemlig stor forskel på hvor i landet du laver din søgning og hvilket resultatet der kommer frem. Det er især vigtigt at optimere til lokalområdet, hvis man er en service virksomheder der tilbyder ydelser i lokalområdet. Eller en lokal butik i byen.

Er dine kunder fra lokalområdet, skal du helt bestem optimere din hjemmeside med lokal SEO.

lokal seo

Det kan gøres ved at optimere din hjemmeside, men det første du bør gøre, er at oprette en Google My Business-profil.

Fordele ved at optimere din virksomhed for lokal SEO

Der er mange fordele ved at optimere din virksomhed for lokal SEO, herunder:

Øget synlighed

Ved at optimere din virksomhed for lokal SEO, øges din virksomheds synlighed i de lokale søgeresultater. Det er i nogle tilfælde nemmere – eller hurtigere – at få en god lokal placering.

Målrettet publikum

Lokal SEO hjælper med at nå ud til et målrettet publikum, der er interesseret i produkter eller tjenester i dit lokalområde.

Større tillid

En stærk online tilstedeværelse lokalt, kan øge tilliden til din virksomhed blandt potentielle kunder. Det kan øge både dit salg og loyalisten fra dine kunder.

Sådan optimerer du din virksomhed for lokal SEO

Der er mange ting, du kan gøre for at optimere din virksomhed for lokal SEO, men de 2 ting du bør have fokus på, er:

Opret en Google My Business-profil

En af de vigtigste ting, du kan gøre for at optimere din virksomhed til lokal SEO, er at oprette en Google My Business-profil.

Det giver dig mulighed for at vise oplysninger om din virksomhed, herunder din adresse, telefonnummer, åbningstider og anmeldelser i Googles søgeresultaterne.

Når dine kunder søger efter din virksomhed eller hjemmeside, vil den også blive præsenteret flot med bl.a. billeder ude til højre i Google søgeresultater.

Du vil også have mulighed for at blive vist i Google Maps.

Google my business til lokal SEO

Optimer dit website

Dit website er ofte det første sted, potentielle kunder vil se, når de søger efter din virksomhed. Derfor er det vigtigt at optimere dit website for lokal SEO.

Det kunne fx være ved at inkludere relevante nøgleord med bynavn. Information om din virksomheds lokation og kontaktoplysninger på alle sider på din hjemmeside.