1. Forside
 2. /
 3. Viden
 4. /
 5. Hjemmeside
 6. /
 7. Hvorfor er min hjemmeside ikke sikker?

Hvorfor er min hjemmeside ikke sikker?

af | 18. aug 2022 | Hjemmeside

Hvis du er blevet bekendt med, at din hjemmeside markeres som “ikke sikker,” skal du skynde dig at få den “sikker igen”. Det kan nemlig have stor betydning for hvordan man kan bruge din hjemmeside. Søgemaskinerne (herunder Google) vil ikke vise hjemmeside der er “ikke sikker”. Mange browsere (herunder Google Chrome) vil heller ikke give adgang til din hjemmeside, hvis den er “ikke sikker”.

Selv hvis ikke du er blevet konfronteret med denne meddelelse, er det altid en god idé at tjekke op på, hvorvidt dine besøgende bliver mødt af meddelelsen “ikke sikker.” Prøv at gå ind på din hjemmeside ved at skrive http://hjemmeside-navn.dk og se om den er sikker eller ej – du bør ikke være i tvivl hvis den ikke er sikker.

Men hvorfor er hjemmesiden ikke sikker?

Alle hjemmeside skal have et SSL-certifikatet, hvis dit SSL-certifikatet er udløbet, vil hjemmesiden komme til at stå som “ikke sikker”. Er hjemmesiden ny, kan det også være at det aldrig er blevet opsat, og derfor at hjemmesiden ikke sikker.

Du kan få et gratis SSL-certifikatet igennem de fleste webhoteller – du er også meget velkommen til at tage fat i os, så hjælper vi dig med et nyt SSL-certifikatet.

Vidste du, at du gennem SSL-certifikatet kan sikre din hjemmeside?

sikker hjemmeside

Du kan heldigvis sagtens sikre dine besøgende. Grunden til at dette er vigtigt, skyldes blandt andet, at hjemmesidens troværdighed og hele konceptet/brandet virker utroværdigt, når en potentiel kunde bliver mødt af advarsel om, at hjemmesiden ikke er sikker.

Måden du sikrer din hjemmeside på, er bl.a. ved at installere et SSL-certifikat. Et SSL-certifikat er grundlæggende et bevis på sikkerheden, du har på din hjemmeside. 

Du kan få et gratis SSL-Certifikat hos Let’s Encrypt. Du kan opsætte det igennem dit webhotel. Du kan også købe et SSL-Certifikat hos de fleste webhoteller, men det er ikke nødvendigt – et gratis certifikat kan det samme.

Hvad dækker SSL-certifikatet over? 

Et SSL-certifikat er i virkeligheden blot en godkendelse på hjemmesidens identitet. Når en hjemmeside godkendes, får den automatisk også en krypteret forbindelse.

Hvad kan “ikke sikker meddelelsen” skyldes?

SSL og SEO

I dag er det ikke alle hjemmesider, der har en krypteret https-forbindelse – og derfor øges risikoen for, at dine besøgende bliver advaret. Hvis ikke du har en krypteret forbindelse, kan du overveje følgende; 

 • Der er forskel på https og http: Med et SSL-certifikat får du en https-adgang
  Selvom forskel ikke synes stor, er den definerende. Hvis du bruger https, vurderes din hjemmeside “som værende i sikkerhed,” og dermed får dine besøgende ikke advarslen. Det modsatte gør sig gældende ved http. Er du i tvivl om hvorvidt, du har en https eller http, kan du kopiere din URL og efterfølgende indsætte den et andet sted – såsom i Word. Her vil det typisk afsløres, om du har https eller http. 
 • Indsamler du info vedrørende dine kunder?
  Det kan blandt andet være i form af mailadressen, navn, kreditoplysninger eller adresse. Her vil Google nemlig forsøge at beskytte mod potentielle hackere – og derfor modtager dine besøgende advarslen.


Vi sidder altid klar til at hjælpe dig!

Vi er selvfølgelig altid klar til at hjælpe dig med din hjemmeside, og sørge for dine besøgende bliver mødt af en sikker hjemmeside.

Vi har mere end 10 års erfaring i blandt andet online markedsføring, og forstår derfor også konsekvensen, hvis de besøgende bliver mødt af en “ikke sikker” hjemmeside.

Lad os hjælpe dig allerede i dag, således du kan få dit SSL-certifikat. 

Hvordan gør jeg min hjemmeside sikker?

Ved at installere et SSL-certifikat fra en pålidelig kilde kan du gøre din hjemmeside sikker. Dette kan ofte opnås gratis gennem dit webhotel.

Hvad er et SSL-certifikat?

Et SSL-certifikat er en digital godkendelse, der sikrer en krypteret forbindelse mellem en webserver og en browser, hvilket beskytter følsomme data.