1. Forside
 2. /
 3. Viden
 4. /
 5. SEO
 6. /
 7. Hvornår kommer min hjemmeside på Google?

Hvornår kommer min hjemmeside på Google?

af | 27. jun 2023 | SEO

Sidst opdateret d. 20. marts 2024

Du har måske endelig lige fået lavet en ny hjemmeside, og tænker nu; Hvornår bliver min hjemmeside vist på Google?

At få din hjemmeside til at blive vist i Google-søgeresultaterne, afhænger af flere faktorer. og kan variere i tid.

Hvis du søger efter din nye hjemmeside på Google, så vil du nok ikke kunne gøre det lige med det samme. Det kan være temmelig skuffende, når nu du spændt har ventet på dette store øjeblik så længe.

Men hvornår kommer min hjemmeside på Google? Den skal nok komme frem, men der er nogle ting du kan tjekke inden da – læs med herunder.

Hvornår kommer min hjemmeside på Google?

Hvor længe kan der gå, før min side popper op?

Google er en uendelig stor ”maskine”. Det er en af forklaringerne på, at din hjemmeside ikke kan findes i dine søgninger de allerførste par dage. Det skulle den dog gerne kunne inden for den første uges tid. I hvert fald hvis du skriver din hjemmesides direkte adresse i søgefeltet. Men det kræver jo, at man kender den eksakte adresse eller navn på virksomheden.

Vil du gerne have, at man skal kunne finde din side ved at søge på nogle bestemte ord, så kræver det, at du arbejder med det.

Ellers vil din side komme op på en Google-side, der ligger så langt nede, at den alligevel aldrig vil blive fundet.

Hjælp Google med at finde din hjemmeside

Det kan tage lang tid før Google “opdager” din nye hjemmeside, men du kan heldigvis hjælpe Google med at finde din hjemmeside ved at indsende dit Sitemap.

Hvis din hjemmeside er lavet i WordPress, kan du installere pluginet Yoast SEO (de har en gratis version). Når det er installeret på din hjemmeside, vil de automatisk lavet et sitemap til dig. Det bliver synligt på www.din-hjemmeside.dk/sitemap_index.xml.

Når du har det, kan du indsende det til Google via Search Console.

 1. Først og fremmest skal du oprette en Google Search Console-konto
 2. Når du har oprettet din konto, skal du logge ind og klikke på “sitemaps” menuen. Menuen findes på venstre side af skærmen
 3. Derefter vil du se en dialogboks, hvor du bliver bedt om at indtaste URL’en til dit sitemap (www.din-hjemmeside.dk/sitemap_index.xml)
 4. Nu er dit sitemap indsendt til Google, så de hurtigere og bedere kan finde og indeksere din hjemmeside i søgeresultaterne.

Når du har indsendt dit sitemap, skal du stadig vente i min 1 uge, før du tjekker om din hjemmeside bliver fundet af Google.

Sådan tjekker du om din hjemmeside bliver fundet af Google

Som nævnt tidligere, så vil man ofte først kunne finde sin hjemmeside, ved at Google hjemmesidens eksakte navn, men hvis det heller ikke viser din hjemmeside, kan det være en idé at tjekke om Google har fundet din hjemmeside endnu. Det kan du gøre ved at gå til google.dk og søg efter site:din-hjemmeside.dk.

hjemmeside fundet på google

Kommer der sider frem, betyder det at Google kender til din hjemmeside, den bliver bare ikke fundet på det du søger efter endnu.

Bliver der derimod ikke vist nogle sider, betyder det at Google ikke kender din hjemmeside endnu, og de er enten i gang med at indeksere den, eller du afviser måske Google i at få adgang til din hjemmeside.

Tjek om DU afviser Google for at vise din hjemmeside

Hvis din hjemmeside er lavet i WordPress, kan man ret enkel bede Google om IKKE at vise ens hjemmeside. Hvis din hjemmeside ikke er kommet frem på Google endnu, er det altid en god idé at dobbelttjekke at man ikke selv at skyld i, at Google ikke viser ens hjemmeside.

Du kan tjekke det inde i WordPress backend > Indstillinger > Læsning > Bed søgemaskiner om ikke at indeksere dette websted (sørg for der ikke er flueben i denne).

tjek om du blokere google

Bliv mere synlig på Google med SEO

For at have en chance for, at andre kan finde din side, så er der flere ting, du kan gøre. Nogle af de mest effektive og hurtige er disse:

 • Lav en SEO-optimering af dine søgeord
 • Tilmeld dig linkkataloger
 • Brug de sociale medier

Jeg har skrevet flere blogindlæg om SEO, og hvordan du kan komme i gang – du finder hele min SEO guide her.

Disse tre tiltag er nogle, du kan gøre med det samme. Senere kan du for eksempel arbejde på at få nogle links til din side fra andres – og større – hjemmesider.

Alt i alt vil dette ekstra arbejde lønne sig og forhåbentlig give pote i forhold til at få noget mere trafik på din hjemmeside. Det er jo nok det, du ønsker for din hjemmeside, og det kan godt betale sig for dig at speede den del af udviklingen lidt op. Det går ikke nødvendigvis så hurtigt af sig selv, som du godt kunne tænke dig det, når der skal komme mere trafik din vej.

Hvis du har brug for hjælp til at blive fundet på Google, tilbyder vi også hjælp til SEO her.Hvornår kommer min hjemmeside på Google?

Der kan gå noget tid, før Google finder og indekserer din side. Du bør indsende dit sitemap til Google via google search console, og derefter vente mindst en uge før du antager, at der er et problem.

Hvad hvis Google ikke viser min hjemmeside?

Tjek, om du utilsigtet har bedt Google om ikke at indeksere dit websted i WordPress’ indstillinger.

Hvordan kan jeg hjælpe Google med at finde min hjemmeside hurtigere?

Indsend dit sitemap til Google via Search Console. Brug f.eks. Yoast SEO plugin for WordPress for at generere et sitemap automatisk.