SEO Guide – Linkbuilding for begyndere

Hvis du gerne vil have et overskueligt overblik over linkbuilding, så læs med her. Vi tager hovedpunkterne for linkbuilding og gør det håndgribeligt for de fleste.

Før du selv går i gang med at lave linkbuilding, så bør du også læse denne artikel vedrørende linkbuilding guidelines.

 

Hvad er det nu, linkbuilding er?

Hvis du stadig er lidt i tvivl om, hvad linkbuilding er, så forestil dig, at en hjemmeside er en rigtig butik. De andre hjemmesider er din omgangskreds. Hvordan vælger du, om du skal handle hos den ene eller den anden butik? Det gør du via anbefalinger fra din omgangskreds. Når andre hjemmesider linker til en hjemmeside, svarer det altså til, at disse hjemmesider anbefaler den sidste hjemmeside. Ligesom når din omgangskreds anbefaler dig en særlig butik. Linkbuilding er altså en måde at anbefale andre hjemmesider på.

Når du har links til andre hjemmesider, anbefaler du altså disse hjemmesider. Når andre hjemmesider linker til din hjemmeside, anbefaler de din hjemmeside. Denne anbefaling opfattes af læsere, men i høj grad også af Google, og det er her, det bliver særligt interessant. For når Google ser disse flotte anbefalinger, vil din hjemmeside nemlig rangeres højere end de andre – så længe disse links er relevante, troværdige og gerne fra sider med høj trust og domain rating.

 

Gode anbefalinger er bedre end dårlige

En anbefaling er ikke bare en anbefaling. Hvis din gamle onkel, der intet ved om motion, anbefaler dig en løbeskoforretning, hvad gør du så? Der er rimelig stor sandsynlighed for, at du ikke bliver særligt motiveret til at opsøge denne forretning. Det samme gælder linkbuilding på internettet. Backlinks er betegnelsen for, når andre linker til din hjemmeside.

Disse links er mere populære, end selv at linke til andre hjemmesider. Selvom det er godt at give anbefalinger, er det sjovere at få anbefalinger. Men et backlink er ikke per definition godt. Hvis dem, der linker til dig, svarer til din intetanende onkel, ja, så har de ikke meget værdi. Derfor er det altså vigtigt, at du sørger for et godt bagland med gode backlinks, så du kan stå højere på Googles resultater.

 

Udvidelse af netværk for de rigtige backlinks

Det føles nemmere sagt end gjort at udvide sit netværk. Dette gælder i det sociale liv såvel som i det professionelle og med linkbuilding. Det positive er, at de fleste er interesseret i at udvide netværket med linkbuilding, da det også styrker deres egen hjemmeside. Først og fremmest er det en god ide at finde ud af, hvilke sider du gerne vil linkes fra. Herigennem kan du opbygge et netværk ved at engagere dig.

Det kan eksempelvis være gennem kommentarer på forum og videregivelse af relevante ideer og informationer. På den måde gør du dig interessant og synlig. Herefter kan du begynde selv at linke til siden. Nu har du gjort dig synlig og interessant og tilmed givet et kompliment. Så er der en rimelig sandsynlighed for, at denne hjemmeside også vil linke tilbage til dig inden for en given tid.

 

Brug dit netværk

Links fra relevante forhandlere og samarbejdspartnere er også en ideel måde at styrke sin linkbuilding på. Her kan det f.eks. være optimalt, hvis en leverandør linker direkte til den side på din hjemmeside, hvor du fører deres produkter på. Det kan også være dig og dine samarbejdspartnere kan få yderligere glæde af hinanden via linkbuilding. Her skal du også være opmærksom på, at links skal være relevante, før de gavner. Så når I linker frem og tilbage, så sørg for at det bliver i den bedst tænkelige kontekst.

 

Blogging

Blogs er blevet super populære. Disse korte og op til længere tekster er en fantastisk måde at bringe nyt indhold til hjemmesiden på jævnligt. Det er altså noget, der skaber røre i Google-dammen på den positive måde. En side med aktivitet betyder for Google en side, der holder sig opdateret og relevant. Her har du rig mulighed for at skabe endnu flere links. Du kan nemlig både linke til andre af dine egne sider og til andre hjemmesider. Ikke mindst er blogs en rigtig god mulighed for at præciserer din SEO og dit brug af keywords.

Du kan også vælge at gæsteblogge på andre hjemmesiders blogs. Via gæsteblogs kommer der et naturligt flow i linkbuilding. Derudover udvider du også netværket yderligere, idet begge parters netværk vil glide over i hinanden. Gæstebloggerens netværk opdager hjemmesiden, og hjemmesidens netværk opdager gæstebloggerens side via gæstebloggen. Her er det som altid naturligvis vigtigt, at indhold og gæsteblogger er relevant for resten af din hjemmeside.

 

Opret en virksomhedsprofil

Der er flere og flere steder på det store internet, hvor du kan oprette en virksomhedsprofil. Dette gælder både diverse af de sociale medier såvel som på diverse professionelle netværksmedier. Med en virksomhedsprofil på et socialt medie har du uanede muligheder for at linke til din egen hjemmeside. Lad os sige, du poster et opslag om ugen på tre forskellige medier. Du kan starte med at smide et link til en side på din hjemmeside på et af disse posts. Hvis du skifter mellem dem, har du altså linket til dig selv ugentligt. Samtidig undgår du også at gøre læserne trætte, fordi du kun linker til dig selv hver tredje uge på hvert medie.

Der er altså rigelige af muligheder for at linkbuilde fornuftigt og effektivt – så det er bare om at komme i gang.

Før du selv går i gang med at lave linkbuilding, så bør du også læse denne artikel vedrørende linkbuilding guidelines.

Vi kan også stå for din linkbuilding – få hjælp til linkbuilding her

4.7

itroom webdesign trustpilot