Brug for hjælp? Kontakt os her.

Hackerangreb er desværre blevet hverdagskost for rigtig mange virksomheder, institutioner og private hjemmesider. Tendensen ser desværre ikke ud til at være aftagende – tværtimod. Hackerangreb bliver mere og mere hverdagskost for mange hjemmesideejere, uanset om der er tale om virksomheder eller private.

Mange hjemmesideindehavere der bruger WordPress, vil med jævne mellemrum opleve, at deres hjemmeside bliver udsat for forskellige former for hackerangreb. Det er derfor en god ide at anskaffe sig en hackerforsikring eller en supportaftale, der tager hånd om sådanne problemstillinger.

Et WordPress serviceaftale hos itroom vil sikre dig imod at blive slået hjem af et hackerangreb. itrooms serviceaftale sikrer dig mod merudgifter i forbindelse med genoprettelse af din hjemmeside eller etablering af en helt ny hjemmeside.

Lykkes det hackere at hacke din hjemmeside, kan det få alvorlige konsekvenser og blive en dyr fornøjelse for dig. Foruden eventuelle udgifter forbundet med reetableringen af hjemmesiden kan et hackerangreb få andre økonomiske konsekvenser. Hjemmesidens troværdighed, dit brand – og dermed kundernes ønske om at bruge den, kan blive alvorligt påvirket.

Derudover kan et hackerangreb få indflydelse på din rangering hos diverse søgemaskiner, så du ryger længere ned – eller helt væk fra søgeresultaterne. Både din hjemmesides troværdighed og rangering på søgemaskinerne vil hurtigt kunne ses på din bundlinje, især hvis din hjemmeside har til formål at sælge direkte til kunder.

Jeg er blevet hacket – hvad skal jeg gøre?

Når uheldet er ude, gælder det om at begrænse skaderne. Her er det i første omgang for sent at tænke på forebyggende elementer. Det skal du dog gøre efterfølgende, når skaderne er udbedret.

Har du en hackerforsikring eller et supportabonnement, så kontakter du bare din leverandør, som derefter tager sig af problemet. Har du ikke et supportabonnement – og kan du stadig logge på med din WordPress-administrator, så skal du som det første ændre passwordet på alle brugere. Husk især at gøre det for din WordPress-admin. Det hindrer som udgangspunkt hackeren i at få adgang til din side igen.

Herefter laver du en backup af din hjemmeside, så den og dens indhold ikke pludselig forsvinder i forbindelse med den efterfølgende proces.

Derefter skal du fjerne malwaren, som har skaffet hackeren adgang til siden. Dette kan være en lang og kompliceret proces, der nemt kan kræve assistance og hjælp ude fra.

Når dette er gjort – og du har sikret dig, at malwaren er fjernet, ændrer du endnu engang dit/dine password. Husk at det skal være et stærkt password.

Hvis du selv er nået hertil i processen, så kan du med rette kontakte fagfolk som ITRoom, så du kan få testet din hjemmeside for at se, om al malware nu også er fjernet. Derefter gælder det om at fremtidssikre din WordPress-hjemmeside, så den ikke atter udsættes for et succesfuldt hackerangreb. Det inkluderer opsætning af hjemmesidens sikkerhed og opdateringer af plugins.

Hvorfor er jeg blevet hacket?

Det lette svar herpå vil være: fordi du har været et let offer. Hvis din WordPress-hjemmeside er blevet hacket, så vil det oftest skyldes, at sikkerhedsniveauet på din side har været for lavt. Flere faktorer kan spille ind på din hjemmesides samlede sikkerhedsniveau.

Det påvirker dit sikkerhedsniveau:

  • For svag adgangskode til administratorbrugeren
  • Manglende opdateringer af plugins
  • Manglende opdatering af WordPress
  • Ukorrekt opsættelse af sikkerheden
  • Sikkerhedshuller i et plugin eller tema

Med mindre der er tale om en konkret hackerkampagne, så vil hackere sjældent angribe specifikke hjemmesider. I stedet går hackerne efter konkrete angrebsmuligheder, hvor sikkerhedshuller og mangler i plugin og temaer er afgørende for, hvor stor sandsynlighed din hjemmeside har for at blive angrebet.

Når din hjemmeside bliver hacket, kan formålet dermed være mange og vidtrækkende. Angrebet kan være både politisk, økonomisk eller personligt motiveret. Afhængig af det kan hackerne ønske at bruge din hjemmeside til forskellige formål.

Sådan kan du sikre dig

Med mindre du virkelig er en stærk WordPress-bruger, kan du nok aldrig sikre dig helt imod hackerangreb. Men du kan alligevel gøre meget for at sikre dig imod, at det netop er din hjemmeside, der bliver hacket.

1 – Sørg for at have en unik og svær adgangskode. Adgangskoder som password123 eller admin123 er desværre alt for anvendte og meget lette et hacke.

2 – Sørg for at have opdateret dine plugins. Din hjemmeside kan blive hacket, hvis de plugins som du anvender, ikke er opdateret, da det åbner op for huller i sikkerheden. Fjern derfor plugins og temaer, som du ikke anvender. Ved at fjerne dem minimerer du mulighederne for angreb, da færre plugins og temaer giver hackerne færre muligheder for at finde sikkerhedshuller.

Har du ikke selv oprettet din hjemmeside eller styr på, hvad plugins er, så er det anbefalelsesværdigt at du benytter dig af en hackerforsikring, som den du kan få hos ITRoom.

3 – Din generelle internetadfærd kan påvirke din hjemmesides sårbarhed. Sørg derfor at have et godt antivirusprogram. Derudover skal du være opmærksom på kilderne i links og undlade at besøge hjemmesider, hvis sikkerhedsniveau giver anledning til mistanke.

Bliv forsikret imod hackerangreb

Det kan være en lang og kompliceret proces at udbedre skaderne ovenpå et hackerangreb. Især hvis det er et voldsomt angreb, der helt lægger din hjemmeside ned. Hos ITRoom har vi flere gange oplevet, at folk så helt vælger at slette siden for derefter at oprette en ny, da man ikke har taget sine forholdsregler i tide.

En forsikring mod hackerangreb kan derfor spare dig for en lang række ærgrelser og besvær. Med mindre du selv er meget ferm til at opbygge WordPress-hjemmesider, så vil udgifterne til en ny hjemmeside hurtigt blive markant højere, end det en hackerforsikring koster dig.

Med en hackerforsikring skal du blot gribe telefonen og kontakte ITRoom, hvis din hjemmeside er blevet hacket. Derefter tager ITRoom over og fjerner sporene fra angrebet og reetablerer din hjemmeside. En hackerforsikring hjælper ikke blot, når angrebet har ramt. En hackerforsikring hos ITRoom forebygger nemlig også hackerangreb, da din hjemmeside med et supportabonnement løbende opdateres og optimeres, så de kendte sikkerhedshuller fjernes. Din hjemmeside vil derved være bedre stillet i forhold til potentielle hackerangreb.

4.7

itroom webdesign trustpilot