1. Forside
  2. /
  3. SEO guide
  4. /
  5. SEO fejl du skal undgå

SEO fejl du skal undgå

af | 9. feb 2023 | SEO guide

Her er de mest almindelige SEO-fejl, du skal undgå for at opnå de bedst mulige resultater.

Husk, hvis du får brug for hjælp til SEO, er du altid meget velkommen til at kontakte os for en uforpligtende gennemgang af din hjemmeside.

1. Keyword Stuffing

Keyword stuffing er en af de mest almindelige fejl, folk laver i deres søgemaskineoptimering.

Keyword stuffing er, når du overdriver brugen af søgeord i dit indhold.. Søgemaskiner ser dette som spam, og det kan føre til en “staf” af din hjemmesides placering i søgeresultaterne.

2. Dårlige link strukturer på hjemmesiden

dårlig linkbuilding

Dårlige linkstrukturer kan også have en negativ indvirkning på din hjemmesides placering. Det er vigtigt at opretholde en logisk linkstruktur, så søgemaskinerne nemt kan crawl og “finde” dit indhold. Ligesom det er vigtig for brugeren der besøger din hjemmeside.

3. Dårlig indholdsoptimering

Det er vigtigt at sørge for, at dit indhold er relevant og unikt for at opnå højere rangeringer. Du bør også sørge for, at dit indhold er optimeret med dine søgeord.

4. Overser metatags

Metatags spiller stadig en vigtig rolle i en SEO arbejde, da de hjælper søgemaskinerne med at forstå dit indhold bedre.

Overser man metatags, kan det føre til en lavere placering og gøre det sværere for søgemaskinerne at “finde” dit indhold.

Sørg for at inkludere relevante metatags, såsom titel- og beskrivelse, for at forbedre dit indholds synlighed i søgeresultaterne.

5. Langsom hjemmeside

langsom hjemmeside er en SEO fejl

En langsom hjemmeside kan have stor betydning for hjemmesides placering. Søgemaskinerne værdsætter en hurtig hjemmeside og vil placere hjemmesider med hurtigere indlæsningstid højere i søgeresultaterne. Mange brugere vil ofte gå væk fra en langsom hjemmeside, da man ikke gider sidde og vente på den loader færdig. Det vil du også få en høj “Bounce Rate” af eller en lav “Time Spent on Site”, som også kan have en negativ betydning.

6. Dårlig linkbuilding

Undgå at køb en masse “dårlige” links som ikke har noget med din brache at gøre. Linkbuilding går ud på at få kvalitetslink til din hjemmeside. Kvalitet over kvantitet er nøglen til god linkbuilding i 2024. Det er dog stadig vigtig at have en naturlig linkprofil. Så sørg for at få links fra forskellige sider, og gør det så naturligt som muligt.

Har du mange links fra “dårlige” sider, så vil Google ignorere dem. Så de tæller ikke med i din samlede “link score”.

7. Misbrug 302 redirects

302 redirects er nyttige til at sende brugerne til en anden side på din hjemmeside. Men misbrug af 302 redirects kan føre til, at søgemaskinerne opfatter det som spam.

Brug 301 redirects i stedet, da de signalerer til søgemaskinerne, at redirectet er permanent.

… Naturligvis kun hvis det er permanent.

8. Manglende analyse

Det er vigtigt at analysere og optimere din hjemmesides SEO regelmæssigt for at sikre, at du opnår de bedste resultater.

Manglende analyse kan føre til, at du overser potentielle fejl eller søgeord du burde gå efter.

9. Glemmer lokal SEO

Local SEO er vigtigt, hvis du ønsker at opnå højere placeringer i de lokale søgninger.

Der er ofte rigtig mange ”nemme” søgeord at gå efter i din lokale søgemaskineoptimering.

Det er samtidigt også meget vigtigt at blive vist i Google Maps og have en Google My Business profil.FAQ

Hvad er SEO?

SEO er en forkortelse for det engelske begreb ‘Search Engine Optimization’, som også på dansk kaldes for søgemaskineoptimering.