1. Forside
 2. /
 3. Viden
 4. /
 5. SEO
 6. /
 7. Hvad er en god SEO tekstlængde?

Hvad er en god SEO tekstlængde?

af | 1. feb 2018 | SEO

Sidst opdateret d. 20. marts 2024

”Hvad er en god SEO tekst længde?” – det spørgsmål får vi ofte, hvorfor jeg vil forsøge at skrive et blogindlæg netop om dette emne.

Sandheden er, at der faktisk ikke er noget endegyldigt korrekt svar her.

Men der er helt bestemt nogle retningslinjer, som er værd at bide mærke i.

seo tekster længde

Inden vi beskriver dem nedenfor, har vi først et spørgsmål til dig. Hvor meget har du at skrive om?

For det har bestemt en stor betydning for, hvor meget du skal skrive. Der er nemlig ingen grund til at skrive op mod 3000 ord, hvis det er om et mindre emne. Læserne vil nemlig opdage det, hvis du skriver halvhjertet, eller om du rent faktisk har noget på hjertet, når du skriver.

Den gode tekstlængde afhænger af SEO-typen

Dette er faktisk den bedste retningslinje, der kan gives. Du vil finde mange råd, der fortæller dig, at den bedste længde er 400 ord, 1000 ord, og endda op til 3000 ord. Men for det første skal du have noget reelt at skrive om, før du fylder 3000 ord med – ja – fyldord.

Læs her hvorfor det er vigtigt at skrive gode SEO tekster til mennesker.

For det andet kommer den anbefalede længde også an på, hvilken type SEO-tekst, du skriver. Skriver du en SEO-artikel med SEO keywords, behøver længden ikke være længere end 400 ord. Skriver du derimod om et emne med meget konkurrence i din branche, ja så er det højst sandsynligt nødvendigt, eller en fordel med en længere tekst.

Der gør det altså ikke noget, at du kommer op på de 3000 ord.

Et tip er at tjekke hvem der er i top 5 på dit søgeord, og se hvor mange ord de bruger på deres side. Se om du kan skrive tæt på det samme, eller måske endda lidt mere.

Dine tekster skal altid give mening og værdi til dine læser

Vigtigst er det altid, at teksterne skal give mening. Du skal ikke skrive en tekst på 3000 ord bare for at nå op på dette antal ord. Det gør både dig selv og dine læsere trætte.

I stedet er det bedre, at du finder den længde, som passer dig. Den optimale SEO-tekst, er en god tekst af høj kvalitet, som først og fremmest bidrager med information, inspiration eller anden værdi til dine besøgende. Dernæst kommer SEO-strategierne, hvad end du tænker i tekstlængder eller antallet af keywords. Du efterlader nemlig et bedre indtryk hos kunderne og (ikke mindst!) søgemaskinerne, hvis du skaber tekster med værdi.

Husk, at du aldrig må have et overforbrug af dine keywords. Heller brug dem en gang for lidt, end en gang for meget.

Hvad er en god SEO tekstlængde?

 1. Skriv helst ikke færre end 400 ord.

  Kan du skrive 1500-3000 ord, så er det rigtig godt, og du vil helt sikkert kunne mærke dit arbejde. Men husk ikke bare at skriv fyldord, din tekst skal give mening!

 2. Tjek evt. hvor mange ord dine konkurrenter har på deres side.

  Kig på hvor mange ord dine konkurrenter skriver om emnet. Tag evt. top 3 på Google, og se hvor meget de har skrevet.

god SEO tekstlængde
Hvad er en god SEO tekstlængde?

Skriv helst ikke færre ord end 400, hvis det er en vigtig side du er ved at optimere. Dog handler det ikke kun om længde, men om kvalitet og hvor længe, du formår at fastholde læseren. Vi anbefaler 400-3000 ord, men først længden på din top 5 konkurrenter.

Hvor lang skal en Title-Tag være?

Google læser kun de første 65 tegn af din titel, så hold dine titler på mellem 45-65 tegn.

Hvor lang skal en Meta-Beskrivelse være?

Din metabeskrivelse bør være mellem 135 til 160 tegn.