1. Forside
  2. /
  3. Viden
  4. /
  5. Webshop
  6. /
  7. Shopify’s fordele

Shopify’s fordele

af | 7. feb 2017 | Webshop

Sidst opdateret d. 22. marts 2024

Shopify er en hosted løsning

Vi går ud fra, at du er landet på denne side, fordi du har en interesse i webshops og muligvis i særdeleshed Shopify. Måske står du og skal beslutte dig for hvilket handelssystem, du skal vælge til din webshop.

Der er med tiden – ligesom ved så meget andet teknologisk – kommet mange forskellige måder at have og lave en webshop på.

Hvis du har læst med på de forskellige faner på hjemmesiden for itroom, har du måske lagt mærke til noget. Og det er i denne sammenhæng, at vi er tilhængere af Shopify. Vi har dedikeret vores valg af ekspertise til Shopify. Hvis du læser med her, vil du måske blive enige med os i, at dette er blandt de bedste CMS’er på markedet. I hvert fald når det gælder handel. Og i hvert fald i vores optik.

Vi vil her liste en række fordele ved Shopify op, og vi tillader os at starte bredt. For hvis du får en webshop i Shopify, vil du få en stor kapacitet. Shopify er en hosted løsning. Det betyder først og fremmest, at din webshop kommer til at køre via Shopifys servere. Du behøver altså ikke at bekymre dig om webshoppens hastighed – den er garanteret.

Derudover behøver du ikke bekymre dig om sikkerheden angående fortrolige oplysninger – den står også på Shopifys regning. Din webshop er nemlig sikret under Shopifys egen beskyttelse mod hackerangreb og lignende. Sidst men ikke mindst behøver du ikke tænke på opdateringer af systemet – Shopify opdateres løbende af Shopifys egne ansatte.

Hastighed og performance

Der er en del fordele at hente hos Shopify. Shopify er ligesom WordPress lavet efter et princip om, at det skal være til at have med at gøre. Alle fortjener en chance – og hjemmesider og webshops er blandt måderne at komme frem på i dag. Dette gælder især for mindre online virksomheder, hvor folkene bag måske ikke har økonomiske muligheder for en fysisk butik.

Mange driver også en webshop som et sideløbende projekt, mens de arbejder fuldtid eller deltid andetsteds. Det er det, der er så givende ved en webshop – du behøver ikke nødvendigvis være på 24/7. Du skal bare sørge for, at bestillingerne bliver sendt det rette sted hen. Dette gælder også for Shopify, der har forsøgt at gøre det brugervenligt. Det betyder for eksempel, at din webshop kører over Shopifys egne servere. Det giver dig en højere hastighed og mindre bøvl med egne server eller opgraderinger fra webhoteller, på grund af for mange besøgende. Når du har en webshop hos Shopify, kan du altså regne med en høj performance.

SEO – Marketing

Online marketing er altafgørende for en webshops succes, et flot webshop design er ikke nok. Uden søgemaskineoptimering – eller SEO i den korte udgave – får du svært ved at konkurrere med andre lignende tilbud. Du kommer jo næppe ud på et marked, hvor du er den eneste, der tilbyder netop dine produkter. Selv som for eksempel musikbutik med unikke instrumenter vil der stadig være andre, der også handler med musikinstrumenter.

Så hvordan skal dine kunder kunne finde frem til lige præcis dig og din webshop? Internettet er lidt ligesom en høstak på dette punkt, og din webshop er nålen. Og det er her, SEO kommer ind i billedet. For søger du på ”instrumenter” på søgemaskinerne kommer der et ubegribeligt højt antal hjemmesider frem som resultat. Hvis du ligger lavest, finder dine kunder dig altså ikke.

SEO har til formål at skubbe din webshop længere op på listen. Det handler blandt andet om at sørge for, at de rette ord bliver nævnt. Handler du for eksempel med brugte guitarer, er det altså vigtigt, at disse ord indgår i hjemmesidens tekster. Her er det også vigtigt at vide, hvilke ord dine kunder vil søge på, når de skal finde frem til forhandlere med brugte guitarer. URL-koden er også vigtig. Hvis vi holder fast i eksemplet, skal guitar helst indgå i denne kode på et tidspunkt. URL-koden kan for eksempel se sådan ud: butik.dk/brugt-guitar/. Hvis ”brugt guitar” står umiddelbart efter domænenavnet (her: butik.dk), rangerer siden højere på søgemaskinerne, når folk søger på brugt guitar.

24/7 online engelsk support

Som indehaver af en hjemmeside kommer der uden tvivl komplikationer. Der er altid noget, man ikke har taget højde for enten før, undervejs eller senere. Dette gælder også for indehavere af webshops.

Hvis du er ferm inden for udvikling af hjemmesider og webshops og kodninger med videre, er det ikke det store problem. Findes dine kompetencer andetsteds, eller sagt på en anden måde: er du ikke skarp i det tekniske ved hjemmesider, så kan du være lidt på spanden. Det er ikke et problem under den daglige drift. Men går der noget galt, kan det være svært at lokalisere, hvor det er gået galt henne.

Det er endnu en af fordelene ved Shopify: der har du mulighed for support 24 timer i døgnet hver dag. Foretrækker du hjælp på dansk, kan du læse om itrooms Shopify support tilbud eller kontakte os direkte her. Vi er eksperter i Shopify og svarer typisk inden for få timer.

Rabatkoder og gavekort

Du kan få rabat på Spotify. Nogle gange kører Shopify tilmed med 14 dages gratis prøvetid. Men det er måske ikke lige så interessant, som at du selv kan køre med rabatkoder og gavekort på din egen webshop. Shopify har nemlig den mulighed, at du kan udstede gavekort og rabatkoder.

Rabatkoderne kan for eksempel være ideel til kampagner (naturligvis) og ikke mindst til ekstra opmærksomhed på en nyåbnet webshop. Gavekort og rabatkuponer er et genialt middel til at få flere gennemførte handler: et gavekort er en nem gave, og du mister som sælger intet ved det. Her skiller Shopify sig også ud fra andre handelsplatforme, da ikke alle tilbyder denne service.

Kunde e-mail system

Ovenfor har vi netop nævnt rabatkoder i forbindelse med for eksempel kampagner som en af Shopifys fordele. Ved som kunde at kunne indtaste en rabatkode og se beløbet fratrukket allerede ved kassen, er du næsten garanteret gennemførte handler. Hvis du ønsker jævnligt at arbejde med kampagner, er Shopify klart at foretrække i forhold til andre platforme. Shopify tilbyder dig nemlig at gemme dine kunders e-mails, så du kan sende dem dine kampagnetilbud – måske endda en rabatkode. Dette bliver naturligvis gjort med største hensyn til dine kunder, så ingen risikere at få sine private oplysninger lækket.

Med en webshop hos Shopify sørger de nemlig for beskyttelsen af kundernes og dine fortrolige oplysninger. Og med en webshop her kan du altså nemt komme i kontakt med dine kunder i forhold til nye gode tilbud.

Sælg på de sociale medier

Internettet bruges i højere og højere grad på at gå på de sociale medier. Der bliver lavet årlige statistikker på, hvor mange der dagligt logger ind på for eksempel Facebook. Tallet for især Facebook er utrolig højt. Derfor er der også flere og flere virksomheder, der har fået en Facebookside til virksomheden.

Det kan blandt andet være for at give en illusion af at være på øjenhøjde med brugerne. Det er i høj grad også for at markedsføre sig selv på en platform. Det giver nemlig større synlighed end hjemmesiden alene. Hvis du blot har en hjemmeside, kræves det af dine kunder, at de aktivt går ind på din hjemmeside. Hvis du er på de sociale medier og allerede har fået kundens like gennem for eksempel en kampagne, er det nemmere. Her er der store chancer for at komme med i kundens newsfeed. Endnu større chancer, hvis du betaler for det.

Denne form for markedsføring har Shopify taget højde for. Du kan nemlig forbinde virksomhedens Facebookside med Shopify. På den måde kan du eksempelvis overføre hele kollektioner af produkter fra Shopify til Facebook uden problemer. Og det er altså med til at gøre markedsføring på de sociale medier markant nemmere.

Ecommerce analyser

Online handel har gjort visse ting nemme og visse ting rigtig svære. Du har ikke den samme ansigt-til-ansigt kundekontakt som ved en fysisk butik. Det siger selvfølgelig sig selv. Hvad der måske ikke siger sig selv er, hvor meget man faktisk kan lære om sin målgruppe gennem direkte kontakt.

Så hvad gør vi nu?

Heldigvis er der svar på alt – takket være internettet, naturligvis. Med Ecommerce modtager du analyser af kunders købevaner. Det betyder, at du får et overblik over kunders tendenser. Hvis de køber dette produkt, er de måske ikke interesserede i det andet produkt, som du ellers have forestillet dig. Hvilket produkt, de ellers er interesseret i, hjælper analyser fra Ecommerce dig med at få svar på.

Hvis du endnu ikke har åbnet din webshop endnu, kan analyser stadig være til hjælp. De kan nemlig hjælpe dig med at spore dig ind på dine kunders ønsker i forhold til produkter.

Kontakt itroom via kontaktformularen her, hvis du vil vide mere. Så kan vi hjælpe dig i gang med at blive klogere på dine kunder.

Shopify er nemt og overskueligt

Brugervenlighed. Det er en svær faktor at komme uden om, når det gælder handel. Ja, faktisk når det gælder det meste. Selv den mest eventyrlige og udfordringssøgende person vil nok bare gerne nemt hen til betalingen for sit nye gear. Hvis man vil have kunder i butikken, skal man sørge for de kan komme nemt ind og ud. Så har de nemlig mulighed for at komme igen.

Vi tør også antage, at lysten til at komme igen stiger i takt med brugervenligheden. Og det skal jo ikke kun være nemt for kunderne. Shopify ønsker jo også kunder. Derfor har de sørget for, at det er nemt for både deres kunder og deres kunders kunder. Det er altså også nemt for dig.

En Shopify webshop er nem at komme igennem. Kunden modtager en bekræftelse af købet over e-mail. Du modtager besked om kundens bestilling. Kan det være nemmere? Med Shopifys e-mail system kan du endda nemt lave kampagner og på anden vis gøre dine kunder opmærksomme på tilbuddene.

Integreret blogsystem

Shopify har et stort professionelt team bag sig, og det kan mærkes. De arbejder konstant på at udvikle videre på platformen. Der arbejdes på højtryk for på forskellig vis at holde kunderne (webshopindehaverne) til ilden. Det gør de blandt andet ved at køre større analyser over, hvad kunder generelt er interesseret i. Hvorfor er kundernes interesser interessant for webshopindehaveren? Det er det, fordi det i sidste ende bliver vores interesser.

Hvis webshopindehavere ved, hvad kunderne vil have, kan vi nemmere vække deres interesse.

Shopify har på et tidspunkt opdaget, at kunderne vil have blogs. Så derfor har de naturligvis gjort det nemt for webshopindehavere at have en blog tilknyttet shoppen. Og hvorfor have en blog, spørger du måske. Igen har det noget med besøgstal at gøre.

Det kan være svært at holde kunderne til ilden med de samme produkter. Holder du derimod din webshop opdateret løbende med blogs, stiger besøgstallet automatisk. Hvis det ovenikøbet er blogs om (nye) måder at bruge dine salgsprodukter på, er der endnu større gevinst.

Gratis SSL Certifikat

Vi har været inde på det før: sikkerhed. Som vi nævnte tidligere, behøver du ikke bekymre dig meget om sikkerheden på din webshop, hvis du har den sat op i Shopify. Din webshop vil nemlig i så fald være forbundet til Shopifys servere. Her kan du regne med de højeste sikkerhedsforanstaltninger. Disse sikkerhedsforanstaltninger vil din webshop også kunne skilte med gratis. SSL certifikatet er et certifikat du får, hvis du opfylder visse sikkerhedskrav. SSL står for Secure Sockeys Layer. Dette certifikat gør, at dine kunder kan være 100 procent sikre på, at deres oplysninger forbliver private. Det gælder også for de oplysninger, som der bliver sendt mellem kunden og din webshop.

SSL certifikatet kan også gøre det nemmere for dig at få godkendt handel via Dankort på din webshop. Dankorthandel kan ellers være rigtig svær at få godkendt af bankerne. Hvis du er ved at oprette en webshop, vil vi derfor anbefale dig at søge tilladelse så tidligt som muligt. Så risikerer du nemlig ikke at stå med en lanceret webshop uden mulighed for betaling.

Vi håber bloggen har været til hjælp, og vi glæder os til at opdatere den løbende med flere spændende emner.

Du kan læse mere om Shopify og hvad vi tilbyder her: Hjælp til Shopify

Husk, at hvis du har spørgsmål, kan du altid kontakte os via vores kontaktformular.

Det er også muligt at prøve Shopify gratis i 14 dage her.

Vi glæder os til at høre fra dig!