1. Forside
  2. /
  3. Viden
  4. /
  5. SEO
  6. /
  7. Søgemaskineoptimering

Søgemaskineoptimering

af | 13. feb 2017 | SEO

Linkbuilding, SEO, Adwords – er du tabt?

Kan du også blive lidt rundtosset af forkortelser og engelske betegnelser? Måske står du af og melder pas, når snakken falder på optimering af hjemmesider. Og vi kan godt forstå dig! Men samtalen er vigtig, hvis du vil have succes med din hjemmeside. Og i din virksomhed. I dag kan vi ikke komme uden om, at hjemmesider er vigtige. Ikke kun for moderne virksomheder, men også de traditionelle.

Hjemmesider er vigtige for alle virksomheder – store som små. For små virksomheder sikrer en hjemmeside, at de kan komme frem. For store virksomheder sikrer hjemmesiden, at de ikke bliver glemt og overhalet af de små virksomheder. Der er ikke kun en kamp om kunderne i butikken, men også om besøgstal på hjemmesiden. Disse er nemlig med til at sikre virksomhedens fortsatte eller kommende succes.

Men hvad godt gør en hjemmeside, hvis ingen aner, den eksisterer?

Søgemaskineoptimering

Linkbuilding og SEO (søgemaskineoptimering) sikrer din plads på søgemaskinernes liste over resultater. En hjemmeside ligger ikke nummer 1 på listen på grund af virksomhedens popularitet hos kunderne. En hjemmeside ligger nummer 1 på listen på grund af virksomhedens brug af SEO, herunder fx linkbuilding. For en mindre virksomhed er det dyrt at ligge i toppen konstant.

Men mindre kan også gøre det.

Hvis din hjemmeside ligger på den første side af resultaterne (typisk de første 10 resultater), er du godt på vej. SEO er den bredere betegnelse for al søgemaskineoptimering, hvor linkbuilding er en af strategierne. Du kan tænke på linkbuilding som en form for netværk. Ligesom det i dag er vigtigt at have et stærkt netværk af mennesker, er det også vigtigt for hjemmesider. Og ligesom et godt netværk handler om kvalitet og ikke kvantitet, siges det samme med linkbuilding. Her linker du til andre sider, og andre sider linker til dig.

En stærk linkbuilding er baseret på links mellem stærke sider. Derfor er det bedste, man kan ønske sig, at større hjemmesider linker til din hjemmeside.

En anden form for SEO er SEO-artikler, som er tekster, der bliver skrevet med fokus på populære søgeord. Dette er endnu en måde at komme højere op i søgemaskinernes rangering af resultater.I modsætning til for eksempel Adwords, er SEO ikke noget, du behøver at betale til fast for at sikre højere besøgstal. Ikke desto mindre står din hjemmeside stærkt, hvis du benytter dig af begge dele. itroom samarbejder med mange SEO tekstforfatter, som altid er klar til at hjælpe dig.