1. Forside
  2. /
  3. Viden
  4. /
  5. SSL og SEO: Begge er essentielle for din hjemmeside

SSL og SEO: Begge er essentielle for din hjemmeside

af | 20. okt 2017 | Viden

Sidst opdateret d. 12. marts 2024

Hvis du ikke er med på, hvad forkortelserne i titlen står for, så får du lidt hjælp:
SSL står for ”Secure Socket Layer”. Det er, kort sagt, en teknologi, som er med til at sikre forbindelsen, i mellem en hjemmeside og dem der bruger den. Dette vil sige, at hvis din hjemmeside er SSL certificeret, kan dine kunder og andre brugere se, at din hjemmeside er sikker at benytte.
SEO står for ”Search Engine Optimization”, og du kan læse nærmere om hvad det er her.

Men hvad har de to ting så med hinanden at gøre, spørger du måske?

Indtil for ganske nyligt (1. oktober i år, faktisk), havde de ikke nødvendigvis nogen sammenhæng. Men nu er de to ting blevet kædet uløseligt sammen!

hvad er SSL og SEO

Forbindelsen mellem SSL og SEO

Som du helt sikkert ved, så findes der mange forskellige mennesker, som på forskellige måder snyder og narrer hinanden.
En af de måder, som f.eks. snu hackere kunne snyde betalingsoplysninger, og andre data, ud af uskyldige folk, er at udgive sig for, at være en hjemmeside. En hjemmeside, som måske ser ganske troværdig ud.
Men sådan er det ikke:
Hackerne kan have lagt et ekstra ”lag” henover hjemmesiden; de har fået adgang til din forbindelse og kan derfor kigge med, når du indtaster dine dankort-, bank- eller loginoplysninger på siden.

Heldigvis kan de fleste browsere, som eksempelvis Google Chrome, sige dig, når du er sikker. De viser en lille hængelås i browser (Se billede), når de er sikre på, at du ikke kan blive udsat for denne form for hacking.

Og nu kommer forbindelsen mellem SSL og SEO:

Hvis Google skal vælge imellem disse to hjemmesider (om samme emne), til at stå øverst i søgeresultaterne:

  1. En SSL-certificeret (Altså: Sikker) hjemmeside
  2. Eller en ikke-certificeret/usikker hjemmeside.

Hvilken tror du, at der kommer til at stå øverst?

Selvfølgelig den sikre!

Google har naturligvis ikke lyst til, at deres brugere bliver udsat for svindel. Lige netop derfor, kan usikre hjemmesider ryge bagerst i rækken, når det kommer til søgeresultaterne.

ITRoom kan hjælpe dig

Her hos ITRoom har vi fantastisk godt styr på det med søgemaskineoptimering. Derfor står vi altid til rådighed for dig, som har behov for hjælp med det.

Ikke bare med SEO optimerede tekster, men naturligvis også, hvis du har brug for hjælp med, at få fikset dit helt eget SSL-certifikat!