1. Forside
  2. /
  3. Viden
  4. /
  5. SEO
  6. /
  7. Teknisk SEO

Teknisk SEO

af | 23. mar 2024 | SEO

Du får ikke top placeringer på Google, uden teknisk SEO – teknisk SEO er nemlig hele dit fundament!

Teknisk SEO refererer til den del af SEO-optimeringen, der fokuserer på at forbedre de tekniske aspekter af en hjemmeside. Det handler om at gøre et hjemmesiden lettere at crawle for søgemaskinernes robotter og forbedre brugeroplevelsen for de besøgende.

Teknisk SEO kan virke overvældende i starten, men det er afgørende for at bygge et solidt fundament for din hjemmeside. Ved at fokusere på teknisk SEO sikrer du, at din hjemmeside ikke kun er optimeret til søgemaskinerne, men også tilbyder en fantastisk oplevelse for dine besøgende.

Jeg starter ofte med teknisk SEO, når jeg starter et nyt SEO-projekt op.

Lad mig bryde det ned i mere håndgribelige dele for dig, hvad teknisk SEO kan være:

Hvis du vil se hvilke “tekniske fejl” din hjemmeside har, skal du bruge et SEO værktøj til at scanne dine sider.

1. Hurtig indlæsningstid

Forestil dig, at du klikker på et link, men siden tager evigheder om at indlæse. Du bliver utålmodig og går tilbage for at finde en anden side, ikke sandt? Søgemaskiner, som Google, vil give en bedre placering til hjemmesider, der indlæser hurtigt, fordi det forbedrer brugeroplevelsen.

teknisk seo og hastighed på hjemmeside

Brug af komprimerede billeder, optimering af kode, og valg af en hurtig hosting-service er eksempler på, hvordan man kan forbedre ens egen indlæsningstid.

2. Mobilvenlighed

Hvis din hjemmeside ikke er optimeret til mobil, vil du ikke kunne blive fundet på Google. Din hjemmeside skal fungere problemfrit på mobile enheder.

3. Sikker forbindelse (HTTPS)

sikker hjemmeside til seo

En sikker forbindelse er også et must. HTTPS sikrer, at data, der overføres mellem en brugers browser og din hjemmeside, er krypteret. Hjemmesider med HTTPS er markeret som “sikre” af browserne, hvilket øger tilliden hos brugere og prioriteres af søgemaskiner.

4. Logisk URL

En godt struktureret URL hjælper både brugere og søgemaskiner med at forstå, hvad en side handler om. En URL som “www.example.com/sorte-sokker/ ” er meget mere informativ end “www.example.com/product?id=12345”.

Dette gør det lettere for søgemaskinernes robotter at indeksere dine sider.

5. Robot.txt

En robots.txt fil fortæller søgemaskinernes robotter, hvilke dele af dit site de skal ignorere.

robot.txt til google

6. Forbedring af interne links

At have et solidt setup af interne links (links, der går fra en side på din hjemmeside til en anden side på samme hjemmeside) hjælper med at fordele sideautoritet rundt på dit hjemmeside, og gør det lettere for besøgende at navigere rundt på din hjemmeside.

7. Duplicate sider uden canonical tags

Hvis du har to eller flere sider der viser nøjagtigt det samme indhold, er det vigtig at få tilføjet canonical tag.

Uden et canonical tag vil søgemaskinerne se disse sider som separate sider med duplicated indhold. Ved at tilføje et canonical tag på en af siderne, fortæller du søgemaskinerne, hvilken version der er den primære og undgår intern konkurrence.

8. Hreflang-fejl

Hvis din hjemmeside er på flere sprog, skal du huske at tilføje hreflang-tags. Så du er sikker på at den rigtig sprog version bliver vist i det rigtige land.

Korrekt implementering af hreflang-tags sikrer, at brugere bliver dirigeret til den version af dit site, der matcher deres sprog og geografiske placering.

teknisk SEO

9. Døde Sider (404-fejl)

En bruger følger et link til et produkt på dit site, men produktet er ikke længere tilgængeligt, og brugeren mødes med en 404-fejlside. Dette skaber en frustrerende oplevelse for brugeren og kan skade dit websites troværdighed.

Ved regelmæssigt at overvåge og omadressere 404-fejl til relevante sider kan du forbedre brugeroplevelsen og bevare linkjuice.

10. Mangel på Sidetitler og Meta Beskrivelser

Forestil dig en webside uden en sidetitel eller meta beskrivelse. Når denne side vises i søgemaskinens resultater, vil det mangle overbevisende information, der kan overbevise brugeren om at klikke.

Ved at tilføje tiltalende og beskrivende sidetitler og meta beskrivelser kan du forbedre din klikfrekvens (CTR), hvilket er en vigtig faktor for SEO.

11. Breadcrumbs

Breadcrumbs til teknisk SEO

Breadcrumbs er en navigationshjælp, der viser brugeren en sti til, hvordan de er kommet til den nuværende side. Ud over at forbedre brugeroplevelsen, hjælper breadcrumbs også søgemaskiner med at forstå dit websites struktur.

For eksempel, på et e-handelswebsite, kunne en breadcrumb-sti se således ud: Hjem > Mænd > Tøj > T-shirts.

Dette gør det nemmere for brugere at navigere og for søgemaskiner at indeksere dit sites struktur.

12. XML-sitemap

Et XML-sitemap er som et kort over dit website, der guider søgemaskinernes robotter gennem alle dine vigtige sider.

Hvis du ikke har et XML-sitemap, risikerer du, at nogle af dine sider ikke bliver indekseret. Ved at have et opdateret XML-sitemap sikrer du, at søgemaskiner nemt kan finde og indeksere alt dit indhold, hvilket forbedrer din samlede synlighed i søgemaskinerne.

teknisk seo og XML-sitemap

Ved at rette disse tekniske SEO-fejl og implementere bedste praksis, kan du markant forbedre dit websites synlighed, brugeroplevelse og i sidste ende din placering i søgemaskinernes resultatsider.