1. Forside
  2. /
  3. Viden
  4. /
  5. Hjemmeside
  6. /
  7. Template hjemmeside vs unik og skræddersyet design

Template hjemmeside vs unik og skræddersyet design

af | 13. jul 2021 | Hjemmeside

Sidst opdateret d. 12. marts 2024

Når man skal lave en professionel hjemmeside, så er der nogle som vælger at programmere den fra bunden. Andre vælger at bruge et simpelt og godt CMS som WordPress til at hjælpe dem. Uanset om du vælger det ene eller andet, så skal du overveje, om du vil bruge en skabelon til designet eller lave det fra bunden. Her kan du læse mere om, hvorfor du skal vælge det ene eller det andet.

template design

Overvej hvor meget arbejde og energi du vil bruge på din hjemmeside

Hvis du har dit eget firma, så ved du udmærket godt, hvor mange ting man har at se til. Derfor prøver langt de fleste at finde løsninger som er hurtige og simple. Du skal overveje, hvor stor betydning din hjemmeside har for dit firma, for det burde være en faktor i, hvor meget arbejde du vil lægge i det. Hvis hjemmesiden mest skal være et elektronisk visitkort, så behøver du ikke at bruge hundredevis af timer på at bygge designet helt fra bunden. Eller måske vil du gerne bruge den ekstra tid på, at det passer din vision perfekt.

Det kan også være, at du skal bruge en hjemmeside med webshop. Så kan det være smart at bruge en skabelon, så du er sikker på, at du har alt med. Eller måske vil du hellere lave noget fra bunden som er helt unikt.

template hjemmeside

Skabelonen gør dit liv nemmere

Der findes tusindvis af skabeloner til hjemmesider på nettet. Det burde derfor være muligt at finde noget, som passer til dig og din hjemmeside. Når du har en skabelon, som du godt kan lide, så har du stadig mulighed for at ændre ting ved den. Du skal altså ikke være bange for at bruge en skabelon, fordi du måske ikke kan lide alt ved den. Du vil tit have mulighed for at ændre på nogle af de ting som gør, at du ikke kan lide en bestemt skabelon. Når du leder efter en template, så kan det tit bedst betale sig at kigge på formen og layout.

Farveskemaet er super nemt at ændre, men det kan være meget sværere at skifte layout og ikoner. Du kan også tilføje eller fjerne funktioner, hvis du ikke føler, at en bestemt template passer til din hjemmesides funktion.

Få dit helt eget design

Hvis du gerne vil have, at din hjemmeside er noget helt unikt, så kan det tit betale sig at lave designet fra bunden. Det kan være, at du gerne vil have, at din hjemmeside skal være mere eksperimenterende, eller bare prøve at gå i en helt ny retning. Det kan være, at du bare ikke kan lide, hvordan de fleste skabeloner ser ud.

Du kan bruge en skræddersyet hjemmeside til at dele dine tanker med dine kunder. Det kan være, at du gerne vil kunne lede dine kunder igennem din hjemmeside på en bestemt måde, som du har svært ved at gøre med en skabelon. Du skal dog være opmærksom på, at det kræver langt mere arbejde fra dig at skræddersy designet fra bunden.