1. Forside
  2. /
  3. SEO guide
  4. /
  5. Top 5 SEO-værktøjer, du skal bruge i 2024

Top 5 SEO-værktøjer, du skal bruge i 2024

af | 17. feb 2023 | SEO guide

Søgemaskineoptimering er en vigtig faktor for at opnå synlighed og gode placeringer på bl.a. Google.

Det er en kompleks proces, der kræver en forståelse af søgemaskinernes algoritmer. Der findes heldigvis en masse værktøjer til at hjælpe dig til at analysere og forbedre din hjemmesides SEO-performance.

Her er de 5 SEO-værktøjer, du bør bruge i 2024.

.. Og som vi bruger her hos itroom, når vi hjælper vores kunder med SEO:

1. Google Search Console

Google Search Console er et gratis værktøj til analyse af din hjemmeside. Det giver dig en detaljeret oversigt over din hjemmesides performance, information om søgeord, klikprocenter, og hvilke sider der ofte vises i søgeresultaterne. Med Google Search Console kan du identificere problemer på din hjemmeside og derved forbedre din hjemmesides SEO.

Google Search console

2. SEMrush

SEMrush er et avanceret SEO-værktøj, der giver dig en detaljeret analyse af din hjemmeside. Du har får en oversigt over mangler på din hjemmeside, som du bør rette. Du kan også se hvilke søgeord dine konkurrenter rangerer højt for, og hvordan deres backlinks ser ud. Du har naturligvis også mulighed for at undersøge din egen linkprofil og søgeord.

semrush

3. Ahrefs

Ahrefs kan stort set det samme som SEMrush, men Ahrefs er især også kendt for deres avanceret backlink-analyseværktøj, der giver dig en detaljeret oversigt over dine backlinks og deres kvalitet. Du kan se, hvilke hjemmesider der linker til din, og hvilken type indhold der fører til de bedste links.

ahref seo værktøj

4. Yoast SEO

Yoast SEO er et plugin til WordPress, der bl.a. gør det nemt at forbedre indholdet på din hjemmesider. Det giver dig en step-by-step guide til at optimere dine sider og indlæg for søgemaskinerne, samt kontrollerer om din tekst er nem at læse.

Yoast SEO til WordPress

5. Screaming Frog

Screaming Frog er en ”Spider” der kan analysere din hjemmeside. Screaming Frog kan hjælpe med at identificere tekniske SEO-problemer, såsom ”døde links”, duplikeret indhold og crawl-fejl. Du kan også få information om både indholds- og linksoptimering.

SEO værktøjet Screaming frog


FAQ

Hvad er SEO værktøj?

SEO værktøjer er programmer, der kan hjælpe med at optimere din hjemmeside. Nogle af de fælles funktioner i SEO-værktøjer, er placering, on-page optimering, link-analyse, konkurrent analyse og rapportering.

Hvor lang tid tager SEO?

Det tager tid at se ens SEO arbejde tage effekt. Ofte vil det tage minimum 1-3 måneder før man kan se sine rettelser begynde at tage effekt, da Google skal indeksere siderne og “gen-indeksere” dem. På større søgeord med høj konkurrence og hjemmesider vil man ofte afsætte 6-12 måneder.